Kiremit Kaplama
[İletişim] [Boya Badana] [Mantolama] [Kaba İnşaat] [Çatı] [Tesisat] [Asmatavan] [Zemin Kaplamaları] [Kartonpiyer] [Kapı Pencere] [İzolasyon] [Cephe Kaplamaları] [Mutfak] [Taşeronluk] [Çevre Çüzenleme] [Kazı Hafriyat] [Fiyat Listesi] [Faydalı Linkler] [Emlak] [Yapı Malzemeleri] [Teknik Bilgiler] [Kaynakca]

[Giriş]
[Yukarı]

BETON KİREMİT TEKNİK ÖZELLİKLER
(BRAAS)

Renk: Toprak, Gül kurusu, Havana kahve, Antik, Granit gri , Tropikal

Yüzey: Natürel, Natürel Plus (sırlı)

Boyut: 33 x 42 cm.

m2 sarfiyatı: 10 adet

Ağırlık: 4,35 kg./adet

m2 ağırlığı: 43,5 kg.

Paketleme: 252 adet/palet

Ambalaj: Palet üzerinde çember ve naylon kaplı

Eğilme Mukavemeti: min. kg 180

Mertek Aralığı: 31,5 - 34,5 cm. (eğime göre)



BETON KİREMİT UYGULAMA DETAYLARI



Thermomantolu Sistem
Thermomanto, özel kanallı, yüksek yoğunluklu (min.32 kg/m3) ekstüde polistren ısı yalıtım plakasıdır. Üzerinde bulunan yatay kanallar, başka bir malzemeye (ahşap çıta vb.) gerek kalmadan kiremitin asılacağı konstrüksiyon görevini yapar. Dikey kanallar ise kiremit altı havalandırmasına yardımcı olur.
Thermomantolu uygulamada, ahşap veya beton çatı saçağına, plakaları tutacak olan saçak tahtası çakılır. Bu tahtanın genişliği 18-21 cm, yüksekliği ise thermomanto kalınlığından 1 cm düşük olmalıdır. Saçak tahtası montajından sonra, çatı yüzeyine uygun özellikte bir kiremit altı su yalıtım örtüsü serilir. Thermomanto plakalar ile tüm çatı yüzeyi mantolandıktan sonra saçak tahtası üzerine saçak havalandırma elemanı, yağmur indirme sistemi dere kepçeleri ve yağmur deresi monte edilir.



Kiremitler, thermomanto plakaların yatay kanallarına oturtularak montaj tamamlanır.

Latalı Sistem
Sıcak çatılarda (ısı yalıtımlı) ve soğuk çatılarda (ısı yalıtımsız) farklı kesitlerde latalı uygulamalar yapılabilir.

Taşıyıcı dikey mertekler, 60-70 cm'lik aralıklarla saçak - mahya hattı doğrultusunda çakılır. Merteklerin üzerine uygun özellikte bir su yalıtım örtüsü (Spanflex, Divaroll vb.) hafif torbalama yapacak şekilde serilir. 4x3 veya 5x3 ölçülerindeki yatay latalar, su yalıtımı üzerine çakılır. (Lata aralıkları 31.5 cm ve 34.5 cm arasında bir ölçüde olmalıdır.) Kiremit özel mertek dillerinden bu yatay latalara asılarak döşenir. Özel şartlar dışında kiremitlerin yerine tesbitine gerek yoktur.

Ahşap veya beton çatı yüzeyine uygun özellikte bir su yalıtım örtüsü



serilir. 4x3 veya 5x3 ölçülerindeki yatay latalar, su yalıtımı üzerine çakılır.Dikey merteklerin üzerine 4x3 veya 5x3 ölçülerinde yatay latalar çakılır. (Lata aralıkları 31.5 cm ve 34.5 cm arasında bir ölçüde olmalıdır.) Kiremit özel mertek dillerinden bu yatay latalara asılarak döşenir. Özel şartlar dışında kiremitlerin yerine tesbitine gerek yoktur. Bu uygulamada kiremit altında maksimum havalandırma sağlayacak bir kesit oluştuğundan,



ısı transferi azalır, nem ve rutubet çatıdan kolaylıkla tahliye olur.

Ahşap veya beton çatı yüzeyine uygun özellikte bir su yalıtım örtüsü serilir. 5x5 veya 4x4 ölçülerindeki dikey mertekler, 60-70 cm'lik aralıklarla su yalıtımı üzerine çakılır. (Lata aralıkları 31.5 cm ve 34.5 cm arasında bir



ölçüde olmalıdır.) Kiremit özel mertek dillerinden bu yatay latalara asılarak döşenir. Özel şartlar dışında kiremitlerin yerine tesbitine gerek yoktur. Bu uygulamada kiremit altında maksimum havalandırma sağlayacak bir kesit oluştuğundan, ısı transferi azalır, nem ve rutubet çatıdan kolaylıkla tahliye olur.

Latalalı uygulamalarda, ısı yalıtımı, (malzemenin fiziksel özelliklerine göre) su yalıtım örtüsünün üzerinde veya altında yapılabilir. Sudan etkilenmeyen özellikteki ısı yalıtım malzemelerinin su yalıtım örtüsü üzerinde kullanıldığı detaylarda teknik olarak bir sakınca yoktur. Ancak ısı yalıtımının alttan yapıldığı çözümlerde yoğuşma etkisinden korunmak için, su yalıtım örtüsünün buhar geçirgen (Divaroll vb) bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir.